Yaptıkları saha çalışmasına dair bilgilendirmelerde bulunan SES Tunceli Şube Eş Başkanı Kahraman Yürük, 10 sağlık emekçisinin test sonuçlarının da pozitif çıktığını belirtti.

Tunceli’de Kovid-19 vakalarında ciddi bir artış söz konusu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tunceli Şubesi Eş Başkanı Kahraman Yürük, yaptıkları saha çalışmasına dair bilgilendirmelerde bulundu. Yaptıkları çalışma sonucu, Tunceli’de 330’a yakın pozitif vakanın ve 1800’e yakın da temaslı vakanın tespit edildiğini belirten Yürük, “Bu temaslı kişilerin de  yüzde 30’unun pozitif olduğunu değerlendirirsek, nüfus oranımıza göre çok çok yüksek bir rakam olarak değerlendiriyoruz” dedi. Evrensel’in haberine göre Yürük ayrıca 10 sağlık emekçisinin test sonuçlarının da pozitif çıktığını belirterek, pandemi sürecinde, sağlık emekçilerine yeterince test uygulanmadığını da sözlerine ekledi.

"KURALLARA UYALIM"

İl pandemi kurulunun bu konuda günübirlik ziyaretçilerin denetimliliği ile ilgili daha sıkı tedbir uygulaması gerektiğini aktaran Yürük, pozitif vakaların sıkı denetiminin yapılmasının bulaş riskini asgari seviyeye indireceğini söyledi. Yürük Tunceli’de yaşayan herkesin de kurallara uyması çağrısında bulunarak, “Yaşamın kutsallığını savunan sağlık emekçileri olarak kendimiz ve sevdiklerimiz için kurallara uyalım” dedi.