Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan personel eksikliğine dikkat çekerek, KHK’li sağlık emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan personel eksikliğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yayımlanan 32 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 10 binden fazla sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan emekçinin ihraç edildiği anımsatılan açıklamada, “Pandemi koşullarının yaşandığı bu dönemde sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan personel eksikliği çok daha fazla görünür olmaya başladı. Aynı zamanda bu dönemde sağlık hakkının ne kadar yaşamsal olduğunu ve bu hakkı yerine getirecek sağlık emekçilerine ne kadar ihtiyaç olduğu da açığa çıkmıştır” denildi.

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN”

KHK’lerle ihraç edilen sağlık emekçilerinin tecrübeli ve liyakatlı olduklarının altı çizilen açıklamada, ulusal ve uluslararası mahkemeler ile hukuksal mücadelenin önünü kapatmak için kurulan OHAL İnceleme Komisyonu’nun derhal lağvedilerek, ihraç edilen emekçilerin görevlerine iade edilmeleri talep edildi. Açıklamada, sağlık çalışanlarının gittikçe tükendiği vurgulanarak, “Personel açığı kadrolu ve güvenceli istihdamla giderilmelidir. Bu dönemde 10 binden fazla deneyimli ihraç sağlık ve sosyal hizmet emekçisi görevine başlatılarak bir nebzede olsa hukuksuzluk giderilmiş olacak ve çalışan arkadaşlarının da rahatlamasına katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.