SES Adana Şubesi Eşbaşkanı Halide İnci, yaklaşan Kurban Bayramı’nda salgın vakalarında artış yaşanacağı uyarısında bulunarak, önlem alınması çağrısında bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, şehirdeki koronavirüs (Covid-19) vakalarına ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. SES Adana Şubesi Eşbaşkanı Halide İnci, salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmediğine değindi.

"VAKA SAYISINDA ARTIŞ YAŞANDI"

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, son günlerdeki vaka sayısının endişe verici bir hal aldığına dikkat çeken İnci, şehirde de açıklananın aksine vaka sayısının daha fazla olduğunu kaydetti. "Önlemlerden tamamen vazgeçilip, sonra 'Aramıza mesafe koyalım' demekle pandemi yönetilmiyor" diyen İnci, tedbirler gevşetildiği vakit vaka sayında da artışın yaşandığına vurgu yaptı.

"YAYGIN TEST YAPILSIN"

Hükümetin sağlık çalışanlarının taleplerine ve çağrılarına kulak vermesi gerektiğini vurgulayan İnci, şu uyarılarda bulundu: "Başta sağlık emekçileri olmak üzere risk teşkil eden, toplum ile iç içe çalışan bütün meslek gruplarına düzenli olarak Covid-19 testi yapılmalıdır. Salgının önüne geçmek açısından yaygın test yapılması hayati önem taşımaktadır. Kurban Bayramı yaklaşırken salgının yayılması yönünde endişelerimiz artmaktadır. Kurban pazarları, kurban kesim işleri, bayramlaşma ve aile ziyaretleri salgının yayılım hızını arttırması yönünden çok risklidir. Toplumun maske, mesafe, hijyen konusunda uyarmak yeterli olmayacaktır."