Ordu'da yaşayan SMA (Spinal Musküler Atrofi) hastası Demir Ali Bayraktar (1.5) için yapılan yardım çağrıları ile tedavisi için gereken maddi destek bulundu.

Kas kaybı ile zayıflığına yol açan SMA hastalığı teşhisi alan Demir Ali Bayraktar'in bu hastalığı yenebilmesi için dünyada sadece ABD’de uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı bulunan, yaklaşık 2 milyon 400 bin dolar değerindeki gen tedavisinin uygulanması gerekiyordu. Minik Demir Ali, yürürken, otururken, yemek yerken hatta uyurken bile zorluk yaşıyor ve özel medikal ürünler kullanması gerekiyor. Annesi Ezgi Bayraktar ve babası İbrahim Kubilay Bayraktar, bebeklerinin hayata tutunabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

TEDAVİSİ SADECE ABD'DE

SMA olarak adlandırılan, kas kaybı ile zayıflığına yol açan ve Türkiye'de her 6 bin doğumda bir görülen hastalığın teşhis edildiği Demir Ali Bayraktar'ın tedavi şansı ABD'de. Bayraktar çifti, açtıkları ‘@behopefordemirali’ isimli sosyal medya hesabı üzerinden bebeklerinin yaşama tutunabilmesi için yardım kampanyası başlatmıştı.

KAMPANYA BAŞARIYA ULAŞTI

Kampanyanın başladığı zamandan bu yana yetkililer, iş insanları, oyuncu, şarkıcı, sosyal medya fenomeni dahil birçok kişinin de çağrısıyla 1 Kasım'da yarısı toplanmış olan paranın, tamamı 24 Kasım itibariyle toplandı. https://www.instagram.com/p/CH-m13cj5kE/?utm_source=ig_web_button_share_sheet