Tabip odaları tarafından sağlık çalışanlarında aşılamanın bir an önce başlaması için çağrısı yapıldı ve "Bizde bu konuda geç kalındı. Bütün ülkeler sağlık çalışanını aşılamaya başladı" denildi.

Türk Tabipleri Birliği’nin verilerine göre 339 sağlık çalışanı salgın nedeniyle yaşamını yitirdi. İstanbul, Ankara, İzmir tabip odaları sağlık çalışanlarında aşılamanın bir an önce başlaması için çağrıda bulundu. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Sürecin uzaması, sağlık çalışanlarının iş yükünün artması, izinlerinin ve dinlenme şartlarının ortadan kalkması, ciddi yorgunluğa sebep oldu. Buna bağlı olarak bağışık sistemlerinde de bir düşüş oldu” dedi. Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ise Türkiye’deki sağlık çalışanları ölümlerinin Almaya’dakinin 10 katı olduğuna dikkat çekti.

"UMARIZ BİZDE DAHA FAZLA GECİKME OLMAZ"

Salgın nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının sayılarındaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, “İstanbul’da hekim kaybımız 39 oldu. Vaka sayılarının azalmış olması henüz ölüm sayılarına yansımadı. Sağlık çalışanları büyük risk altında” dedi. Sağlıkçıların bu risk nedeniyle tüm dünyada öncelikli aşı grubuna alındığını söyleyen Küçükosmanoğlu, “Bu nedenle de dünyada ilk olarak aşılanan gruplar sağlık çalışanları. Ancak bizde bu konuda geç kalındı. Bütün ülkeler sağlık çalışanını aşılamaya başladı. Umarız bizde daha fazla gecikme olmaz. Sağlık çalışanları bir an önce aşılanmayı bekliyor” görüşünü dile getirdi.