Kayseri'de koronavirüs salgınında kontrolün kaybedildiğini belirten Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, "Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin" çağrısında bulundu.

Kayseri Tabip Odası (KTO) Başkanı Mehmet İlhan Şahin, Kayseri'de koronavirüs salgınında kontrolün kaybedildiğini belirterek, çağrıda bulundu. Şahin, "Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak. Ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"YÖNETİCİLER İNİSİYATİF ALMAKTAN KAÇINDIKÇA SALGIN KONTROLDEN ÇIKTI"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan KTO Başkanı Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Yöneticiler inisiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri'de salgın kontrolden çıktı! Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak, ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor! Artık yeter! Kayseri yanıyor! Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin! Her gün stres altında harap bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız?" https://twitter.com/drilhansahin/status/1303346422021062657