Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, günlük vaka sayısı bin 500 olan kentte yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71’in üzerinde olduğunu aktardı.

Antalya Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, kentteki koronavirüs (Covid-19) salgınının gidişatına ilişkin açıklama yaptı. Tabip Odası’nın toplantı salonunda gerçekleştirilen açıklamada konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde Antalya için vaka sayısının yüzde 100 arttığını, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 71’in üzerinde olduğunu açıkladığını hatırlattı.

"EN RİSKLİ 5 İL ARASINDA"

MA'nın aktardığı habere göre, Antalya'nın en riskli beş il arasında olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu: "İlimiz açısından durumun bu noktaya varacağını yaz ayının başından beri anlatmaya çalışıyoruz. Haziran ayında ekonomik gerekçelerle başlatılan 'normalleşme' süreciyle birlikte, henüz salgının tam kontrol altına alınmadığını, kademeli olarak kısıtlılıkların kaldırılması ve sonuçlarının gözlenmesi gerektiğini ısrarla vurguladık. Halk sağlığını değil, sermayenin çıkarını gözeten politikalar neticesinde salgın yeniden hortladı. Turizmden gelecek gelir uğruna Antalya’nın kapısı turistlere kontrolsüz şekilde açıldı. Gelen milyonlarca insana yeterli test yapılmadı, turistlerin kontrolsüz ve hiçbir kurala uymadan kent içinde rahatça dolaşmalarına müsaade edildi. Turistler salgını sadece Antalya’ya da yaygınlaştırmakla kalmadı sağlıklı gelen birçok turist ülkesine virüs kapmış şekilde döndü."

"YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI YÜZDE 71'İN ÜZERİNDE"

Prof. Dr. Nursel Şahin, kentte salgının gidişatına ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: "Antalya’da günlük yeni hasta sayımız bin 500 civarında. Yoğun bakım doluluk ormanlarımız yüzde 71’in üzerinde olarak belirtiliyor. Bu sayı yoğun bakımlar için tam doluluk anlamına gelmektedir. Kamu hastanelerinin çoğu elektif ameliyatlarını durdurdu. Yoğun bakım yatak sayılarını artırmaya çalışıyorlar. Ameliyathanelerin bir kısmı, acil servislerin bazı bölümleri yoğun bakım yatağına dönüştürülüyor. Zaman zaman acillerden servise, yoğun bakımlara hasta alınamadığı bekletildikleri, ağırlaşan hastaların hastanelere ulaşamadığı, kapasite doluluğu nedeniyle başka kentlere hasta nakledildiği ya da komşu illerden Antalya’ya hasta gönderildiği haberlerini alıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi ve Antalya Tabip Odası olarak salgının başından beri hem sağlık emekçilerinin hem de halkımızın sağlığını ve haklarını korumak uğruna mücadelemizi sürdürüyoruz. Bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz."