Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise Diyarbakır için katıldığı televizyon programında Türkiye'nin Vuhan'ı benzetmesi yaptı.

'Normalleşme' ile birlikte koronavirüs vaka sayısının arttığı Diyarbakır'da, test için hastane önünde sosyal mesafe dikkate alınmadı. Hastaneler önünde korona virüs kuyruğunun oluştuğu Diyarbakır'da hastalık belirtisi gösterenler Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde test yaptırmak için sıraya girince hastane önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İSTANBUL'UN ARDINDAN DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan geçtiğimiz Haziran ayında ‘Normalleşme’ takvimini açıklamıştı. Normalleşme sürecinin ardından koronavirüs vakaları İstanbul'un ardından en çok Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Konya, Ankara ve İzmir’de yaşandı.

SES: “NORMALLEŞMEK HİÇ NORMAL DEĞİL”

Cumhuriyet’in haberine göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, "Böyle bir süreçte normalleşmek hiç normal bir durum değil. Yetkililerin aldığı önlemler toplum sağlığı açısından eksiktir. Biz toplum olarak kendi önlemlerimizi almazsak, daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz" açıklaması yaptı.

TÜRKİYE'NİN VUHAN'I BENZETMESİ

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ise katıldığı televizyon programında Diyarbakır için Türkiye'nin Vuhan'ı benzetmesini yaptı. Adıyaman daha önce de kalabalıklardan uzak durulması gerektiğini hatırlatarak sağlık sisteminin kapasite yetersizliği ile ilgili uyarılarda bulunmuştu.