TTB, 1 Nisan’dan bu yana 24 sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini açıkladı. TTB, illere göre de sağlık çalışanlarının durumunu açıklayan raporunu yayımladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’dan bugüne kadar, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 14’ü hekim 24 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, 3 bin 474 sağlık çalışanına koronavirüs tanısı konulduğunu açıkladı.

"SAĞLIK BAKANLIĞI TTB İLE VERİ PAYLAŞMIYOR"

“Daha Fazla Arkadaşımızı Kaybetmemek İçin Hükümeti Önlem Almaya Davet Ediyoruz” başlıklı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın TTB ile veri paylaşmadığı belirtildi. Tabip odaları aracılığıyla illerde ulaşılabilen sağlık kurumlarından derledikleri hasta sağlık çalışanı sayılarının rapor haline dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, “Rapor, 44 ilde kamu ya da özel ayırt edilmeksizin, tüm sağlık kurumlarını kapsamaktadır. Tanı almış hekim sayısına 37 ilde ulaşılmış, üç ilde sağlık çalışanlarının meslekleriyle ilgili ayırım yapılamamıştır. Toplam 3 bin 474 sağlık çalışanının COVID-19 tanısı aldığı bilgisine ulaşılabilmiştir. Bunların yüzde 38’ini hekimler oluşturmaktadır. Hekim dışı sağlık çalışanlarının meslekleri ebe, hemşire, sağlık teknisyeni, sağlık memuru, eczacı, diş hekimi, temizlik çalışanı, tıbbi sekreter, şoför ve mühendistir” bilgileri verildi.

EN ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANI İSTANBUL'DA VİRÜSE YAKALANDI

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Tanı almış hekim sayısının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, Kırklareli, İzmir ve Adana’dır. İstanbul’da 960’ı hekim olmak üzere toplam 2 bin 5 sağlık çalışanının hastalığa yakalandığı bilgisine ulaşılmıştır. Bu illeri sırasıyla 12 sağlık çalışanı ile Diyarbakır, 11 ile Kırklareli, 11 ile Antalya, 10 ile Bursa, 9 çalışan ile Samsun izlemektedir." TTB'nin raporununun tamamı