Türk Tabipleri Birliği, kademeli normalleşme kararlarına yönelik "Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği, dün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kademeli normalleşme kararlarına yönelik "Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" uyarısında bulundu.

"VERİLER ŞEFFAFLIKLA AÇIKLANMALI"

"Etkili bir pandemi mücadelesi için: Günlük test sayısı artırılmalıdır. Aşılama ve mutant virüse yönelik veriler şeffaflıkla açıklanmalı, bilimsel çalışma yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:

"EKONOMİK TEDBİR PAKETLERİ UYGULANMALI"

"Bölge tabanlı, katılımcı yeni pandemi mücadele programları geliştirilmelidir. Toplumsal bağışıklık için aşılanma oranları ve hızı arttırılmalıdır. Okullar için bilimsel olarak önerilen önlemler alınmalıdır. Kısıtlamalar nedeniyle daha da yoksullaşan yurttaşa mutlaka yeni sosyal ve yaşanabilir ekonomik tedbir paketleri uygulanmalıdır. Siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemelidir."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme süreci kararlarına göre, her iki haftada bir normalleştirme uygulaması güncellenecek. Valilikler ve il hıfssızha kurulları şehirlerin durumlarını değerlendirecek. Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.