Grip salgınının kapıda olduğunu ve yeterli miktarda aşı temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Türk Tabipleri Birliği, "Grip aşısı risk gruplarına bir an önce yapılmalı ve kamusal sorumlulukla ücretsiz temini sağlanmalıdır" çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), grip salgınının kapıda olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı'na sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu. TTB'nin çağrısıyla sosyal medyada başlatılan grip aşısı kampanyasında #RiskVarAşıYok etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

"GRİP SALGINI KAPIDA"

Aşının yeterli miktarda temin edilmesi gerektiğini vurgulayan TTB, şu uyarılarda bulundu: "Grip salgını kapıda! Uyardık, uyarıyoruz! Yaygın, Parasız aşı haktır. Derhal yeterli miktarda aşı temin edilmelidir! Risk gruplarında yer alan tüm yurttaşlar ve sağlık çalışanları için grip aısı sağlansın! Grip aşısı risk gruplarına bir an önce yapılmalı ve kamusal sorumlulukla ücretsiz temini sağlanmalıdır! Grip salgını kapıda! Uyardık, uyarıyoruz! Yaygın, ücretsiz aşı haktır. Derhal yeterli miktarda aşı temin edilmelidir! Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen kısıtlama mesleki özerkliğimize müdahaledir. Temin edilen grip aşısı sayısı sağlıkçılara ve vatandaşa ivedi açıklanmalıdır." https://twitter.com/ttborgtr/status/1318984135923347456