TTB Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün açıkladığı günlük vaka sayısının Türkiye için gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinden bu yana dün akşam ilk defa koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Koca, 25 Kasım tarihinde günlük vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu kaydetmişti. Koca'nın vaka sayısını aylar sonra açıklamasına tepkiler sürerken Tür Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut, "Türkiye geneli içinde açıklanan 28 bin sayısı şüpheli" dedi.

"SADECE ANKARA'DA 4-5 BİN POZİTİF VAKA"

Türk Tabipleri Birliği Heyeti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.  Görüşmenin ardından TTB Genel Sekreteri Prof. Vedat Bulut görüşme sonrası açıklama yaptı. Vedat Bulut, açıklamasında, "Biz sahadan sonuç alıyoruz. Daha önce söylemiştim TTB'ye rağmen devlet saklayabilme imkanınız yok. Dün filyasyon ekipleriyle yaptığımız toplantıda 14-15 bin izalosyon bir günlük. 4-5 bini pozitif. Sadece Ankara için bile filyasyon ekiplerinden gelen rakam bu. Hastanelerden gelen rakam değil. Topladığınızda bu rakamı aslında gerçeği yansıtmadığını şimdiden söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"EN AZ İKİ HAFTA KAPATMA"

Basın açıklamasında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, artan vaka sayılarına ilişkin, "Biz bunun hala önlenebilir olduğunu sözlüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçten sonra semptom göstermeyen pozitif vakaların da verilere yansıtılacağını söyledi. 25 Kasım verisine göre Türkiye’de son 24 saatte 28 bin 351 kişi koronavirüse yakalandı.