Koronavirüs nedeniyle gece 00.00 itibariyle ilan edilecek olan sokağa çıkma yasağının öncesinde uzmanlar, sosyal mesafe kuralı nedeniyle alışverişi son güne bırakmamayı öneriyor.

Sokağa çıkma yasağı öncesinde uzmanlardan uyarı geldi. Sosyal mesafe kuralının en fazla ihlal edildiği alışverişlerin son güne bırakılmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, maske takmayan satıcılardan alışveriş yapmamayı önderdi.

MASKE TAKMAYAN PAZARCIDAN ALMAYIN

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Göral, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Pazar yerlerinde çok bağıran ve maske takmayan satıcılardan alışveriş yapmayın. Onlar virüsü ürünlere yayıyor olabilir" dedi.

YASAKTAN HEMEN ÖNCE ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Sokağa çıkma yasağına yönelik alışverişi iki-üç gün önceden yapmanın önemine değinen Göral, "Yasaktan bir gün önce ve bir gün sonra marketlere yığılmalar oluyor. Bu yığılmalar sosyal mesafe kuralının yok olmasına neden oluyor. Bu nedenle alışverişimizi yasaktan 2-3 gün önce ve sonra yapmakta fayda var" dedi.

EVE GETİRİLEN POŞETLER BALKONDA DURMALI AYAKKABILAR DIŞARIDA DURMALI

Dışarıdan alınan ambalajlı yiyecekleri yıkamak gerektiğini söyleyen Göral, "Alışverişten geldiğimizde acil bir ihtiyacımız varsa onu eve alalım ama değilse bir güne yakın balkonda, açık havada bekletmekte fayda var. Ambalajlı üründe sabun en etkili yöntem. Sirke kullanılacaksa 5'e 1 düzeyinde kullanmakta fayda var" dedi.