Antalya'da lösemi tedavisi gören ve babasından yapılan yarı uyumlu ilik nakli ile tekrar hayata tutunan Öykü Arin Yazıcı'nın ilik savaşı yeniden başladı. Anne Eylem Şen sosyal medya hesabından, "Hem Öykü Arin’in yeniden ihtiyacı olma riskine karşı hem de İlik nakli bekleyen binlerce öykü için donör olun! Umut olun! Kök hücre bağışı hayat kurtarır!" paylaşımını yaptı.

Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı'ya babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu kök hücre nakli, yüzde 98,5 oranında tutmuştu. Arin taburcu edilmiş ve sağlığına kavuşmuştu. Sosyal medyadan Öykü Arin'in yeniden ilik savaşına başladığını duyuran Anne Eylem Şen, "Öykü Arin’de yeniden İlik savaşı oldu. Evden ekstra ilaçlar alıyor. Hem Öykü Arin’in yeniden ihtiyacı olma riskine karşı hem de İlik nakli bekleyen binlerce öykü için donör olun! Umut olun! Kök hücre bağışı hayat kurtarır! Belki de biz tam uyumlu bir donör bulabilseydik belki de böyle olmayacaktı. Dolayısıyla şunu söylemek istiyorum: Kök hücre bağışı yapın. Çok sayıda anne, çocuk, baba sizin donör bağışı yapmanızı bekliyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 2018 yılının Kasım ayında löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin için anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e umut ol, donör ol' kampanyası başlatılmıştı. Antalya'da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin'e, 2019 yılının Nisan ayında annesinden yarı uyumlu kök hücre nakli gerçekleştirilmiş ancak yapılan testler sonucu Öykü'ye nakledilen iliğin tutmadığı anlaşılmıştı. Bunun üzerine Öykü Arin'e 2019 yılının Haziran ayında baba Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapılmıştı. Nakilden 13 gün sonra yapılan testlerde, Öykü Arin'in kimerizm sonucunun yüzde 98,5 oranında tuttuğu açıklanmıştı. Sağlığı her geçen gün iyiye giden Öykü Arin'in kaşları ve kirpikleri belirginleşmiş, saçı çıkmaya başlamıştı.