Çok daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs ile baş etmeye çalışan Fransa’dan ilginç bir öneri geldi: Toplu taşımada maskeniz olsa dahi konuşmayın!

Fransa Ulusal Tıp Akademisi, daha hızlı biçimde yayılan yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek için toplu taşımada konuşulmaması önerisinde bulundu. Akademi, mutasyon geçiren virüsün bulaşma riski yüksek olduğundan maske takılsa da risk olduğu savunuldu. AA’nın haberine göre, Ulusal Tıp Akademisi’nden yapılan yazılı açıklamada, İngiltere temaslı yeni tip virüsün Fransa’da büyük bir hızla yayıldığı hatırlatıldı.

SOSYAL MESAFE KORUNAMIYOR

Toplu taşımada maske kullanıldığı, ancak sosyal mesafeye dikkat etmenin zor olduğunu belirten Akademi, maske olsa dahi konuşulmaması ya da telefon görüşmesi yapılmaması tavsiyesinde bulundu. Akademi ayrıca Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın açıklamalarının aksine herkesin kendi diktiği maskeleri kullanabileceğini belirtti. Sağlık Bakanı Veran önceki gün yaptığı açıklamada, yeni tip virüsün yayılmasını önlemek için insanların kendi diktiği maskeleri kullanmaması gerektiğini öne sürmüştü.