Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, koronavirüse yakalanıp iyileştikten sonra testleri pozitif çıkan hastaların aslında Covid-19 olmadığını duyurdu. Merkez, PCR testinin vücutta kalan virüs kalıntılarını algıladığını belirtti.

Güney Kore'de yeniden enfekte olduğu açıklanan hastaların PCR testi hatası nedeniyle vaka olarak kayda geçtiği öğrenildi.

YALANCI POZİTİFLİK

Yeniden enfekte vakalarının duyurulmasıyla birlikte dünyada koronavirüse dair panik yaşanmıştı. Fakat Güney Kore'den gelen açıklama bu anlamda rahatlatıcı bir işlev gördü. Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, PCR testindeki teknik sorunlar nedeniyle hastalık atlatıldıktan sonra vücutta kalan virüs kalıntılarının teste pozitif olarak yansıdığını ve bu hastaların aslında hasta olmadığını açıkladı. Yalancı pozitiflik adı verilen bu vakalar, ülkenin vaka kayıtlarından silindi. Onedio'da yer alan habere göre, virüs kalıntılarının canlı olmadığı ve yayılmaya neden olmayacağı söylenirken PCR testinin bu ayırdıma varacak düzeyde hassas olmadığı belirtild.