Yurt dışından gelenlere, negatif PCR test ibrazı uygulaması tüm sınır kapılarında başladı. Yurt dışından gelen tüm uçuşlarda, son 72 saatte alınmış bir test sonucu olmayanlar, uçuşlara kabul edilmedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla yurt dışından gelenlere, "negatif PCR test ibrazı" uygulaması tüm sınır kapılarında başladı. Gece yarısı itibariyle yürürlüğe giren uygulamada elinde son 72 saatte alınmış bir test sonucu olmayanlar kabul edilmezken, PCR test belgesi olan yolcular ise sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'ndan giriş yaptı.

THY'DEN AÇIKLAMA

AA'nın aktardığı habere göre, Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada ise, "Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda, uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00:00 itibarıyla, Türkiye'deki regülasyon gereği, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Altı yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi. THY test sonucunu basılı ya da dijital ortamdaki negatif ibraz etmeyenleri uçuşlara almayacağını aktardı.