Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada milyarlarca insan vaktinin çoğunu evde geçiriyor. Yardımcı yönetmen Fuzule Tezcan, bu ortak özellik üzerinden hareketle dünyanın farklı yerlerinden insanlarla birlikte dayanışma ve birlik duygusunu geliştirmek amacıyla bir video çalışması yaptı.

Twitter'da #BizDünyayız ve #WeAreTheWorld etiketiyle dolaşan bir video, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgi gördü. Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok insanın, salgın nedeniyle hayatı zorlaşan milyarlarca insana seslendiği bu video kısa sürede viral olurken, videonun sahibi sinemacı Fuzule Tezcan, video ile yapmak istediklerini dokuz8HABER'e anlattı.

"BİRBİRİMİZE ULUSLARARASI BAĞLANMALIYIZ"

Salgının insan yaşamında ve psikolojisinde önemli etkiler bıraktığına değinen Tezcan, "Birlik ve beraberliğin gücüne çok inanıyorum. Sadece ulusal değil birbirimize uluslararası bağlanmamız gerektiğini düşünüyorum. Koronavirüsü tüm dünyayı maddi ve manevi olarak çok etkiledi, biliyorsunuz. Bu süreçte ben ne yapabilirim ve çevreme nasıl faydalı olabilirim diye düşündüm" dedi.

HERKES ÇOK HEYECANLANDI

Uzun süre dünyanın farklı noktalarındaki insanlarla görüştüğünü ve projesini anlattığını söyleyen Tezcan, "İşe videodaki metni yazarak başladım sonrasında da hemen harekete geçip bir hafta boyunca dünyanın her yerinden tanıdığım, tanımadığım bir çok kişi ile sosyal medya aracılığı ile iletişim kurdum. Geri dönüş yapanlara videonun içeriğini tek tek anlattım. Kendilerini nasıl çekeceklerini örneklerle gösterdim. İnsanlar da duyunca çok heyecanlandılar. Sonucunda da böyle bir video ortaya çıkmış oldu" dedi. Sosyal medyada büyük ilgi gören videonun devamının geleceğini söyleyen Tezcan, Temelinde hep birlik ve beraberliğin gücünü işleyeceğim temaların yer alacağı bir çok farklı proje hayata geçireceğim. Çünkü gerçek inancım bu yönde" dedi. İşte o video: