Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kentte koronavirüs testi pozitif çıkan ya da şüpheli temas nedeniyle evlerinde karantinada olması gereken 262 kişinin evlerinde bulunamadığını kaydetti. Öte yandan yapılan denetimler sonucunda bir pozitif hasta ise evde bulunması gerekirken, şehirler arası yolculuğa çıkacağı sırasında yakalandı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kentte koronavirüs testi pozitif çıkan ya da şüpheli temas nedeniyle evlerinde karantinada olması gereken 262 kişinin evlerinde bulunamadığını kaydetti. Oruç, son 20 gün içerisinde yapılan kontrollerde 2 bin 290 haneyi ziyaret ettiklerini ancak 262 koronavirüslü veya temaslı kişiyi evlerinde bulunamadığını belirterek "Gerekli yasal işlemler başlatıldı" dedi.

BİR POZİTİF HASTA SEYAHAT ÖNCESİ YAKALANDI

Ayrıca Oruç, yapılan denetimler sonucunda bir pozitif hasta evde bulunması gerekirken evden çıktığını ve şehirler arası yolculuğa çıkacağını da öğrendiklerini belirterek, "Ekiplerimizin dikkati sayesinde otobüse binmeden bu vatandaşımızı aldık. Bu tarz vakaları çok görüyoruz. Marketlere, eczaneye veya komşusuna giden, hasta ziyaretini kabul eden vatandaşlarımızı görüyoruz. Duyarlı olalım" ifadelerini kullandı.