Türkiye'de de devam eden salgın sürecine paralel olarak sürdürülen kontrollü normalleşme sürecinde düğünler de yoğun tedbirler altında da olsa yeniden başladı. Karabük'te bir düğünde takı merasimini sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapmanın bir yolu bulundu. Düğünde takılar kutuya atılmak yerine cansız mankenlere takıldı.

Türkiye'de de devam eden salgın sürecine paralel olarak sürdürülen kontrollü normalleşme sürecinde düğünler de yoğun tedbirler altında da olsa yeniden başladı. Gelin ve damat dışında kimsenin dans etmesine izin verilmemesi gibi yer yer tepki de çeken tedbirlerin yanı sıra takı merasimleri de tedbirler kapsamında yasaklanmıştı. Ancak Karabük'te bir düğünde takı merasimini sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapmanın bir yolu bulundu. Düğünde takılar kutuya atılmak yerine cansız mankenlere takıldı. [caption id="attachment_53623" align="alignnone" width="696"] Karabük'te bir düğünde takılar kutuya atılmak yerine cansız mankenlere takıldı. Yunus Emre ile Ezgi Uslanmaz çiftinin kentteki bir düğün salonunda yapılan düğününde alınan tedbirler, davetlileri ilk başta şaşırtsa da görenleri mutlu etti. Düğünde sosyal mesafe kuralına uyularak takılar gelinlik ve damatlık giydirilen cansız mankene takıldı.
( Orhan Kuzu - Anadolu Ajansı )[/caption]

KARABÜKLÜ ÇİFTİN DÜĞÜNÜ İLGİNÇ ANLARA SAHNE OLDU

Karabük'te Yunus Emre ile Ezgi Uslanmaz çiftinin kentteki bir düğün salonunda yapılan düğününde alınan tedbirler, davetlileri ilk başta şaşırtsa da görenleri mutlu etti. Düğünde sosyal mesafe kuralına uyularak takılar gelinlik ve damatlık giydirilen cansız mankene takıldı.Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan düğünde davetliler gelin ve damada temas etmeden tebrik etti.

DÜĞÜNLER 1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN TEDBİRLERLE BAŞLADI

Düğün salonu işletmecisi Ersin Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamasında, 1 Temmuz'dan itibaren sosyal mesafe kuralına uyularak düğün salonlarının açıldığını hatırlattı. Kapasitelerinin bin kişi olduğunu belirten Aslan, Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapasiteyi 300 kişiye düşürdüklerini anlattı. Aslan, düğün salonunda sosyal mesafe açılarını ve masalar arası mesafeleri ayarladıklarını ifade ederek, kapı girişlerinde ateş kontrolü yapıldığını, el dezenfektanı ve maskesi olmayan misafirlere maske verdiklerini dile getirdi.

KUTU BİZE BİRAZ TUHAF GELİNCE UYGUN ÇÖZÜM BULDUK

Genelgeye göre damat ve geline takı takmanın yasaklandığını vurgulayan Aslan, "Kutu veya sandık içerisine konulması gerekiyor. Türk gelenek ve göreneklerinde geline ve damada takı takıldığı için kutu bize biraz tuhaf geldi. 'Nasıl bir çözüm bulabiliriz?' diye düşündük. Kendi aramızda konuşurken ortağım böyle bir fikir sundu bize de uygun geldi. Hem sosyal mesafeyi koruyoruz hem de gelin ile damada takı takılıyormuş gibi bir ortam oluştu." dedi.