17 günlük 'tam kapanma' sürecinin ardından önce okulların açılıp sınavların yapılması planlanıyor. İkinci aşamada küçük esnaf açılışı, üçüncü aşamada ise kafe ve restoranların açılışı bulunuyor.

Koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'te sonra erecek olan 'tam kapanma' sürecinin ardından, açılmanın nasıl olacağı merak edilen konuların başında geliyor. Buna göre, 17 günlük “tam kapanma” sürecinin ardından önce okulların açılıp sınavların yapılması planlanıyor. İkinci aşamada tek dükkân olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekânlarının açılışı var. Kafe ve restoranların ise üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla açılması gündemde. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, 'tam kapatma'nın ardından, önce okullar ve sınavların açılması gerektiği, ikinci aşamada, tek dükkân olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekânlarının açılabileceği ifade ediliyor. Kafe ve restoranların üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla açılmasının daha doğru olacağı belirtiliyor.

"KISITLAMALAR BİR SÜRE DEVAM DAHA DEVAM EDECEK"

Uzmanlar, “Kimse, bayram dönüşünde her şeyin eskisi gibi olmasını beklemesin. Bu süreçte aşılamayı arttırıp vaka sayıları da istenen seviyeye gerilerse, ancak 17 gün önceki kısıtlamalara döneriz. Hafta sonları yine sokak kısıtlaması olur. Akşamları da kısıtlama devam eder. Kısıtlamalar bir süre devam daha devam edecek” diye konuştu.