Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreci ile birlikte yurt içi ve yurt dışı seferler için de yeni düzenlemeler geldi.

THY yurt dışı uçuşlara 18 Haziran'da başlıyor. İlk etapta 16 Avrupa şehrinden 14 noktaya uçuş olacak. İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle toplu taşımada koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan ‘kapasitenin yüzde 50’si kadar yolcu taşıma’ kısıtı kaldırıldı. https://dokuz8haber.net/gundem/toplu-tasimada-yuzde-50-kurali-kaldirildi/ Toplu taşımada bir süredir salgın tedbirleri kapsamında uygulanan yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşıma kuralı kaldırıldı.

ŞEHİRLERARASI VE TOPLU TAŞIMADA AYNI ANDA KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı, toplu taşıma ve şehirlerarası yolcu taşımacılığındaki kapasitenin yarısı kadar yolcu taşıma sınırlamasını kaldırdı. Bakanlık, 81 il valiliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na konu hakkında yeni bir genelge gönderdi. Genelge’de şu ifadelere yer verildi:”Şehiriçi ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı’ konulu genelgeye göre şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimatın yürürlükten kaldırılmasına karar verilmişti.”