İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlara dair bilgilendirdi. Soyer,  "Dış mekan ısıtıcısına ihtiyacımız var. Pilli aydınlatma ihtiyacı ortaya çıktı. Seyyar tuvalet, duş, çamaşır makinesi ihtiyacımız var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası süreçle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Depremle ilgili son verileri paylaşan Soyer, aynı zamanda deprem mağdurlarının ihtiyaç duydukları malzemeleri de açıkladı.  Son 24 saatte ortaya çıkan tabloya göre ihtiyaçları açıklayan Soyer, "Seyyar tuvalet, duş, çamaşır ve kurutma makinesi, sahra hastanesi yatağı, çadır matı, dış mekan ısıtıcısı, pili aydınlatma, kamp sandalyesi ve masası ihtiyaçları devam ediyor" dedi.

HASARLI BİNA SAYISI 504

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 91'e yükseldiğini açıklayan Soyer, "Yıkılan bina 7, hasarlı bina 504, yaralı sayısı 994, tedavisi devam eden yararlı 220, taburcu edilen yaralı sayısı 774, ağır yaralı sayısı 4, boşaltılan bina sayısı 1172, enkazdan kurtarılan kişi sayısı 106" dedi.

UYKU TULUMU İHTİYACI KARŞILANDI

Depremin yaşandığı 30 Ekim'den bu yana 2 bin 588 çadır kurulduğunu, 25 bin 990 battaniye dağıtıldığını açıklayan Soyer, uyku tulumu ihtiyacının tamamen karşılandığını söyledi. Hasarlı binalara ilişkin bilgileri de paylaşan Soyer, "4 bin 424 tespit çalışması yapıldı. Bunların 3 bin 903'ünün hasarsız olduğu görüldü. Az hasarlı 397 bina, orta hasarlı 66, ağır hasarlı 42, yıkık 7 bina ve acil yıkılması gereken 7 bina tespit edildi" dedi.

HALKIN BAKKALI ÜZERİNDEN YARDIMLAR YAPILABİLECEK

Soyer yardım etmek isteyen vatandaşların söz konusun ihtiyaçları aynı olarak karşılayabileceğini veya "Halkın Bakkalı" isimli internet sitesi üzerinden seçtikleri paketler üzerinden yardım edebileceğini belirtti.

"KONTERNER KENT İÇİN PLANLARIMIZ VAR"

Konteyner kent çalışmalarına dair de bilgi veren Soyer, "Konteyner kent için planlamamız var. Doğançay yakınında bir alan önerildi.  Bize bu deprem kentsel dönüşümle ilgili bir yanlışı gösterdi. Yıkılan binalar ruhsatlı. Bu depremle birlikte bir ezber bozuldu. Bu deprem bizim için uyarıcı. Denizdeki fayın kırılmasıyla ortaya çıktı deprem. İzmirlilerin güvenli bir şehirde yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Belediyemiz binasında hasar var. Ama ağır değil. Hasar tamamlanmadan içeri girilmeyecek" ifadelerini kullandı.