İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hilton Oteli’nin 380 odası ile Uzundere konutlarındaki 224 konutun yarından itibaren depremzedelerin kullanımına açılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Afet Güncel Durum Değerlendirmesi toplantısında İzmir'de geçen Cuma yaşanan depremin ardından depremzedeler için hayata geçirilecek uygulamaları açıkladı.

"TOPLAM 224 KONUTU DA AÇACAĞIZ"

Ege'de Sonsöz'ün aktardığına göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olarak bulunduğu Hilton ve Uzundere konutlarının depremzedelere açılacağını açıklayan Soyer, şu bilgileri paylaştı: "Halkın Bakkalı üzerinden alınan erzak paketlerinin tutarı da 13 milyon TL'ye ulaştı. Sadece 81 ilden değil, dünyanın çeşitli kıtalarında farklı tespitler alıyoruz. Kira desteği için 10 milyon TL ulaşmış durumda. Bu da bin 100 hanenin 5 aylık kirasını ödeyecek duruma gelmiş durumdayız. Buraya muazzam bir katılım var. Bizler böyle bir büyük rakama ulaşacağını düşünmemiştik. Bunun için herkese teşekkür ediyoruz. Burada yapmış olduğumuz çalışmalarda da 2 bin TL’ye kadar indirmiştik kira yardımını, burada ulaştığımız rakam bin 100 hanenin başını sokacak bir yuva bulduğu anlamına geliyor. Bu sabah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız toplantıda acil yıkılma kararı alınan 3 bin 680 hane var. Yan bunların ev yok ya yıkılmış ya da yıkılması gerekiyor. Bizim hedefimiz bu 3 bin 680 hanedir. Bizim 4 mahallemizde çok büyük tahribat oldu. Buradaki hasar tespit alanları yüzde 85-90 oranında tamamlanmış durumda. Bizim hedefimiz kısacası 4 bin ailedir. Bizler 662 haneye de Büyükşehir’in olanakları ile kafasını sokacak yeri hedefliyoruz. Hilton denilen bir yer var ve orada Büyükşehir’in yüzde 27 hissesi var ve büyük ortakla da görüştük. 380 odanın tamamını depremzedelere açıyoruz. Bizim Uzundere'de 4 bloğumuz var. Her birinde 56 daire var bunları hemen yarın açabilecek durumdayız. Toplamda 224 konutu da bu 380'in üzerine ilave edeceğiz.

"UZUNDERE KONUTLARINDA EŞYA TEMİN EDECEĞİZ"

Gaziemir eski semt merkez alanında da 58 yaşam alanını da depremzedeler için kullanacağız. Bununla da en az bin 100 aile için kira bedelini garanti altına almış durumdayız, kısacası bin 162 hanemiz için bugün itibari ile yaşam alanı sunabilecek durumdayız. Sizlerin aracılığınız ile hem bakanlığımıza hem de AFAD'a rica ediyoruz. Onlar isimleri verirse hemen o isimleri yerleştirmeye başlayacağız. Uzundere konutlarında çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak, karyola ve yatak ihtiyaçlarını biz temin edeceğiz. Biz bin 172 hanemiz için yarından itibaren bu imkanları devreye sokacak durumdayız."