AKP'ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık, homofobik açıklamalarla LGBTi+’ları ve İstanbul Sözleşmesi'ni hedef gösterdi. Özışık, "Beni zorla 'ib...'leştirmeye çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İnancımıza ve kültürümüze aykırı bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Milletimizi ortak tavır almaya davet ediyorum” açıklamasının ardından Türkiye Yazarı Süleyman Özışık, homofobik açıklamalarda bulundu ve LGBTİ+’ları hedef gösterdi.

MABEL MATİZ'E DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Demokrat Haber'in haberine göre Özışık, TYT sınavında sanatçı Mabel Matiz'in isminin geçtiği soru hakkında “Olur olmaz sanatçıların hayatını anlatan şarkısını anlatan sorular benim çocuğumun önüne çıkıyor. İ...’nin sorusu, namussuzun sorusu benim çocuğumun önüne çıkıyor. Benim çocuğum onu bilmediği için o girdiği sınavdan zayıf not alıp çıkıyor. İsyan ediyorum” dedi. Özışık, arabasından çektiği videoda şu ifadeleri kullandı; “İstanbul Sözleşmesi çıkarıldı, anamız ağladı ya. Evlenip boşanma diye bir sektör oluştu. Kadını beyanı esastır diye bir şey çıktı. Ben bir kadın ile yalnız asansöre binmeye korkuyorum. Süleyman Özışık beni taciz etti dese direkt hapisteyim. Lanetliyoruz olmuyor, hakaret ediyoruz olmuyor, uyarıyoruz olmuyor. Devletin burada yapması gereken bir şey yok mu yani?

"ERKEK KADIN AYIRT EDEMİYORUM"

Mağazaya gidiyorum, bir tane pantolon alacağım beni zorla 'i...'leştirmeye çalışıyorlar. Çocuğum geçen sene dar dediği pantolonlara geniş diyor. Erkekle kadını ayırt edemiyorum. Bu yönde kanun yok, vatandaş buna karşı tavrını ortaya koyup ne yapsın? Gidip birinin ağzını burnunu mu kırayım?”