Kahramanmaraş'ta, S.K. (22) adlı bir kişi, yaptırmak istediği iğnenin yan etkilerini söyleyen doktoru darp ederek, odasını dağıttı. Doktorun şikayeti üzerine S.K. ve annesi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ta bir doktor, hastasının yaptırmak istediği iğnenin yan etkilerini anlatarak uzman hekimden onay alınması gerektiğini söylemesinin ardından şiddete maruz kaldı.

YAN ETKİLERİ ANLATTI UZMAN HEKİM ONAYI İSTEDİ

Sağlıkta şiddet tüm hızı ile devam ediyor. Cuma günü akşam saatlerinde Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binası'nın acil servisinde, iddiaya göre S.K., rahatsızlanarak gittiği hastanede doktor Merve Albayrak'a iğne yaptırmak istediğini söyledi. Albayrak, iğneyi yapabileceklerini ancak ciddi yan etkileri olduğunu belirterek genç kadını uzman doktora yönlendirdi. Bu sırada anne M.K. (42), yan etkilerinden dolayı kızının iğneyi yaptırmaktan vazgeçebileceğini söyleyerek, tepki gösterdi. S.K. de doktor Merve Albayrak'a saldırıp, darp etti. Genç kadın daha sonra doktorun odasını dağıtıp, yere yattı, sinir krizi geçirdi. Acil serviste görev yapan diğer doktor, sesleri duyup Albayrak'a yardıma geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri S.K. ve M.K.'yi gözaltına alarak karakola götürdü. Doktor Merve Albayrak ise aldığı darp raporu ile karakola giderek şikâyetçi oldu.