Kavşak ve yol genişletme çalışmaları kapsamında tarihi Divanhane Kapısı Karakolu yıkılıyor. Sultan Abdülaziz döneminde yapılan eserin yıkımına tepki gösteren İBB yetkilileri, “İstanbul’da tarihinin kaderi hilti mi!” diye sordu.

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan tarihi Divanhane Kapısı Karakolu yıkılıyor. Yıkımın kavşak, yol genişletme çalışmaları kapsamında yapıldığı ifade ediliyor. İstanbul Büyükşehiir Belediyesi KUDEB ekipleri olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “İstanbul’da tarihinin kaderi hilti mi!” dedi ve yapılan işlemin İstanbul’un tarihi kimliği açısından büyük bir yanlış olduğunu söyledi.

'ŞANTİYE ACİLEN DURDURULMALI'

Mahir Polat, konuyla ilgili attığı tweet’lerde “Bu yanlış karardan dönülmesi ve Koruma Kurulu kararının iptal edilmesi, sahada iş makineler ile yıkımın durdurulması için İBB KUDEB birimi denetim ekiplerimiz şantiye alanındalar. Divanhane Ön Karakol Binası eşsiz bir mimari tarihi değerdir. Yol genişletmeye kurban edilip taklidinin yapılması çok yanlış bir uygulamadır. Şantiyenin acilen durdurulmalı, binanın kurtarılmalı, Osmanlı’ya, İstanbul’a, ecdada saygı için koruma kurulları kararını iptal etmeli” diye yazdı. https://twitter.com/mhrpolat/status/1355127354037854211?s=20