Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu, Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim ve Toplumsal Dönüşüm Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapan yurttaş habercimiz ve meslektaşımız Rojbin Avcıl, 11 Kasım'da geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu, yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim ve Toplumsal Dönüşüm Anabilim Dalı'nda yaptığı yüksek lisansında tez aşamasında olan yurttaş habercimiz ve meslektaşımız Rojbin Avcıl, 11 Kasım'da geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

MARDİN'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Mardin Kızıltepe'de ailesi ile birlikte yaşayan ancak öğrenim hayatı için Gaziantep'e yerleşen Rojbin Avcıl, 11 Kasım günü sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Uzun yıllardır Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nda ve Gaziantep Kadın Meclisi'nde kadın mücadelesi de veren meslektaşımız ve geleceğin akademisyen adayı Avcıl, memleketi Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Akçapınar köyünde ailesi, arkadaşları ve tüm sevdikleri tarafından sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

2018 YILINDA EĞİTİM PROGRAMIMIZA KATILMIŞTI

Arkadaşları ve hocaları tarafından çok sevilen bir insan olan Avcıl 2018 yılında Alternatif Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitim Programımıza katılarak yurttaş habercimiz oldu. Avcıl, 2019 yılında Bianet'in düzenlediği Temel Gazetecilik Atölyesi'ne katıldı. Ardından Gazete Duvar'ın Ankara bürosunda gazetecilik stajını yaptı. Kısa yaşamına çok şey sığdıran meslektaşımız Rojbin Avcıl'ı hiç unutmayacağız.