Diyarbakır’ın Hani ilçesinde G.A.’ya cinsel saldırıda bulunan 5 erkekten 4’ü, 10 ay sonra ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Çukur Mahallesi’nde yaşayan G.A. (21), akrabası olan 5 kişinin cinsel saldırısına uğramış, faillere ilişkin şikayette bulunmasına rağmen, A.D. dışında 4 kişinin ifadesi alınmamıştı.

10 AY SONRA İFADELERİ ALINDI

G.A’nın yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlatmasının ardından, 10 aydır ifadesi alınmayan cinsel saldırı failleri İ.A., M.A., Ş.A., ve İ.A.’nın Hani Savcılığı’nda ifadeleri alındı. Savcılığa ifade veren 4 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. Öte yandan G.A.’nın ağabeyi M.A.’nın da aynı gün Hani Jandarma Karakolu’nda ifadesinin alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı kırsal Çukur Mahallesi’nde yaşayan G.A. (21), bir yıl boyunca akrabası  İ.A., M.A., Ş.A.,A.D. ve İ.A.’nın sistematik cinsel saldırısına uğradı. Olayı başkasına anlatması durumunda ölümle tehdit edilen G.A'nın hamile kalınca cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Olaya tanık olmasından sonra failler tarafından darp edilen, felç geçirerek, yatalak hale gelen ve konuşma yetisini kaybeden annesi F.A. ise tedavi gördüğü hastanede şüpheli bir şekilde yaşamı yitirdi. Ancak F.A.'nın şüpheli ölümüne ilişkin hiçbir soruşturma yürütülmedi. G.A., kendisine cinsel saldırıda bulunan 5 akrabasının isimlerini savcılığa verip, şikayetçi olmasına rağmen sadece zanlılardan A.D.'nin ifadesine başvuruldu. Şikayetçi olmasının ardından failler ve onların babaları tarafından ölümle tehdit edilen G.A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yerleştirildiği sığınma evlerinde can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şimdiye kadar 5 sığınma evi değiştirmek zorunda kaldı.