Konya’da bir markette 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ve serbest bırakılan 85 yaşındaki erkek hakkında 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org Konya’nın Akören ilçesinde Nisan ayında 85 yaşındaki Mustafa K. isimli erkek, bir markette 12 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı. Marketten çıkıp eve giden kız çocuğu, durumu ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine Mustafa K. polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

İSTİSMAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ayrıca istismar güvenlik kamerasına da yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa K., tutuklama talebiyle çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘Kız çocuğuna 100 metreden fazla yaklaşmama’ ve ‘adli kontrol kararı’ ile serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın serbest bırakılmaya itiraz etmesi ise üst mahkemece reddedildi.

"SARKINTILIK YAPMAK SURETİYLE ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARI"

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa K. hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Mustafa K. hakkında, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.