Kayseri’de ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuksuz yargılanan bir kişi, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ve tutuksuz yargılanan S.O. isimli erkek, 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Melikgazi ilçesinde bulunan bir fırında meydana gelen olayda, fırında çalışan S.O., ekmek almaya gelen 12 yaşındaki Ç.P.'ye cinsel istismarda bulundu.

"SARKINTILIK" SUÇUNDAN 4 YIL 2 AY CEZA

İHA’da yer alan habere göre,  çocuğun durumu ailesine haber vermesi sonrasında gözaltına alınan fırıncı S.O. hakkında 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde '12 yaşını doldurmayan mağdura karşı saldırı düzeyinde cinsel istismar' suçundan dava açıldı. Karar duruşmasında, tutuksuz sanık S.O. katılmazken, sanık ve müşteki avukatları, çocuğun babası N.P. ile annesi Ö.P. ile babası hazır bulundu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda S.O.'ya "sarkıntılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

"YANAKLARINDAN MAKAS ALDIM" SAVUNMASI

Tutuksuz sanık S.O., bir önceki duruşmada, "Yanaklarından makas aldım. Ben böyle bir şey yapsam çocuk ağlayarak giderdi. Böyle bir şey yapmadım. Keşke kamera kör noktada olmasaydı. Bu yaşıma kadar kimsenin namusuna ve ırzına göz dikmedim" diyerek kendini savunmuştu.