Denizli'de 14 yaşındaki İ.U'yu istismar ettiği belirtilen Hulusi Ö. adlı erkek çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org
Denizli’de 14 yaşındaki bir çocuğun aile yakınları olan Hulusi Ö. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. İstismara maruz bırakılan çocuğun annesinin olayı öğrenmesinin ardından şikayette bulunması sonucu gözaltına alınan Hulusi Ö. hakkındaki iddiaları reddetmesinin ardından serbest bırakıldı.

İSTİSMARI ANNE ÖĞRENDİ

Denizli'de yaşayan Özlem U., 14 yaşındaki kızının hareketlerinden şüphelenince kontrol etmek için odasına girdi. Bu sırada çocuğu "Anne beni en yakınından koruyamadın" yazılı notu saklamaya çalışırken yakaladı. Ardından da kızının ceplerini aradığında çok sayıda hap buldu. Kızıyla konuşan Özlem U., aile dostları olan Hulusi Ö.'nün kızına cinsel istismarda bulunduğunu öğrendi.

İSTİSMARI ÖĞRENEN ANNE, ÇOCUĞUN İNTİHAR GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİ

Çocuğunun intihar girişimini önlediğini söyleyen Özlem Ü, Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Hulusi Ö.'den şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hulusi Ö, hakkındaki iddiaları kabul etmedi ve sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"BU KİŞİNİN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Özlem U, "Kızım başından geçenleri bize anlatmaya korktuğu için intihar etmek istemiş. Ben kızımdaki sıra dışı durumu fark etmeseydim belki de intihar edecekti. Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Kızım hâlâ korkuyor, ağlıyor ve geceleri uyuyamıyor" diye konuştu.

"TACİZCİ EN YAKINIMIZDA ÇIKTI"

Çocuğunun yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını kaydeden anne Özlem U., "Tacizci en yakınımızdaki ailece görüştüğümüz kişi çıktı. 6 yıldır tanışıyoruz. Birbirimizin evlerine gidiyoruz. Hatta geçen kasım ayında yeni bebeği doğdu. Evine, ziyarete gittik. Üstelik bir de onlara maddi ve manevi destek oluyorduk. Kapanan elektrik ve doğalgaz faturalarını bile ödedik. Eline, para bile verdik. Bunu bize, kızıma nasıl yapar" dedi.
Editör notu: Olayın gerçekleştiği mahalle ve cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğunun isminin kısaltılmış hali haberin ana unsuru olmadığı için ve 18 yaş altındaki çocukların haklarını korumakla birlikte güvenlikleri açısından haberde kullanılmamıştır.