UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul’da bir çocuğun babası, amcası ve öğretmenleri olan erkekler tarafından yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığını duyurdu.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul’da bir çocuğun babası, amcası ve öğretmenleri olan erkekler tarafından yıllarca sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını açıkladı. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul’da 8 yaşındaki çocuğumuz 15 yaşına kadar öz babasının, amcasının, öğretmenlerinin istismarına uğradı” ifadelerini kullandı. Olayın takipçisi olduklarını söyleyen Özkan, savcının talimatıyla 27 kişinin istismar dolayısıyla gözaltında olduğu bilgisini verdi.

27 KİŞİ GÖZALTINDA

MA'nın aktardığı habere göre Özkan, istismara uğrayan başka çocuklar olduğunu da belirterek, şöyle devam etti: "Aşağılık 27 kişi dışarıda bizimle birlikte nefes almayı hak etmiyor. Çocuğun annesini, eniştesini ve ablasını yalnız bırakmayacağız. İstanbul’da o davaya büyük bir avukat ordusuyla geleceğiz."

"6 ÇOCUK DAHA VAR"

Derneğin Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da 6 Aralık tarihinde Twitter’dan yaptığı paylaşımda istismara maruz bırakılan 6 çocuğun daha olduğunu söylemişti.