Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, 16 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan cinsel istismarda bulunan otobüs şoförü İlyas Kublay isimli erkek iki ayrı suçtan hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit'te, 16 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan cinsel istismarda bulunan otobüs şoförü İlyas Kublay isimli erkek iki ayrı suçtan hapis cezasına çarptırıldı. Cinsel istismar faili Kublay, ifadesi sırasında "Art niyetim olsa daha tenha yerlere giderdim" diyerek kendisini savundu. İzmit'te, mesai saati dışında duraktan aracına aldığı16 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan 40 yaşındaki özel halk otobüsü sürücüsü İlyas Kublay, 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından toplam 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"ART NİYETİM OLSA DAHA TENHA YERLERE GİDERDİM"

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın bugün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık İlyas Kublay, SEGBİS sistemi aracılığıyla cezaevinden bağlanırken, mağdur çocuk ve ailesi ile avukatlar salonda hazır bulundu. Mağdur kızın ve anne-babasının şikayetlerinin devam ettiğini bildirdiği duruşmada, son sözü sorulan sanık İlyas Kublay, "Art niyetim olsa daha tenha yerlere giderdim. Aracımın camlarında film dahi bulunmuyor. Hastanenin önünde böyle bir şey yapmam mümkün değil. Ben bu kara lekeyle yargılanmaktan utanıyorum. Kahroluyorum. İnfaz korumanın yüzüne bakamıyorum. Özgürlüğümü istiyorum. Biz de Türk vatandaşıyız. Beraatimi istiyorum. Takdir mahkemenindir" dedi.

8 YIL 6 AY CEZA

Mahkeme heyeti, İlyas Kublay'ı 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar' suçundan 4 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, İlyas Kublay'ın tutukluluk halinin devamına da karar verdi.