M.O. adlı uzman çavuşun istismarına uğrayan 17 yaşındaki çocuğun hayati tehlikesi devam ederken, Batman Barosu failin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alındığını duyurdu.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyde çobanlık yapan bir ailenin kızı İ.P. ateşli silah ile şüpheli bir şekilde yaşamına son vermek istedi. Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne ardından Batman'daki özel bir hastaneye kaldırılan İ.P.'nin hayati tehlikesi devam ediyor. MA'nın haberine göre Uzman Çavuş M.O. tarafından tecavüze uğradığı öğrenilen İ.P.'nin bu nedenle yaşamına son vermek istediği öğrenildi.

İHD: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olayın ortaya çıkması ile birlikte Batman İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve Batman Barosu olay hakkında inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından İHD Eşbaşkanı Devran Yıldız, "Olayı soruşturduk. Uzman çavuşun cinsel saldırıda bulunduğunu ve gözaltına alındığını öğrendik. Olayın aydınlatılması ve şüphelinin cezalandırılması için olayın takipçisi olacağız" dedi.

BATMAN BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Batman Barosu ise yazılı açıklama yayınlayarak failin gözaltına alındığı belirtti. Baro açıklamasında, "Suç mahalinin Siirt olması nedeni ile şüpheli Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca gözaltına alınmıştır. Siirt Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu’ndan bilgi aldıkça paylaşacağımızı ve Siirt’te yürütülen soruşturmanın Siirt Barosu ile birlikte takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.