Adana Seyhan’da 2002 yılında Fadime Şafak’ı öldüren Gökhan Çekiç 18 yıl sonra tutuklandı.

Adana Seyhan’da 2002 yılında Fadime Şafak’ı öldüren failin kimliği 18 yıl sonra belirlendi. Kadını öldürüp, cinsel saldırı girişiminde bulunan Gökhan Çekiç tutuklandı. Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan Fadime Şafak, 2 Ekim 2002 tarihinde evinde öldürülmüş halde bulundu.

TIRNAKLARINDA DNA'SI SAPTANMIŞTI

İhbar üzerine eve gelen polis, yaptığı incelemede pencerenin demir şebekesinin esnetilerek içeri girilip kadına işkence yapıldıktan sonra boğularak öldürüldüğünü ve tecavüz edilmeye çalışıldığını belirledi. Kadının saldırganın yüzünü çizdiği ve tırnaklarında failin DNA’sı olduğu saptandı. O dönemde polis, yaptığı çalışmalar sonucu faile dair bir sonuca varamadı.

FAİL KIBRIS'TA BİR KADINA "SARKINTILIK" SUÇUNDAN CEZAEVİNDEYMİŞ

Sonrasında polis ekipleri, davanın zaman aşımına uğramasına kısa bir süre kala yeniden çalışma başlattı. Ekipler, cinayetten sonra mahalleden taşınanlar üzerinde yaptığı çalışmanın ardından belirlenen 10 şüpheliye yoğunlaştı. Bu şüphelilerden biri olan Gökhan Çekiç’in Kıbrıs’ta yaşadığı ve burada bir kadına ‘sarkıntılık’ suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Çekiç cezaevinden tahliye olmasının ardından polis tarafından Kıbrıs’tan alınarak Adana’ya getirildi. Çekiç, DNA örneği alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yapılan eşleştirmede zanlının kan örneği ile kadının tırnakları arasındaki DNA uyuştu. Bu arada polis, Çekiç’in yurt dışına kaçmaya çalıştığını tespit etti. Ayrıca Çekiç’in kadını öldürdüğünü Kocaeli’de yaşayan ablası Perihan Y. ile kayınbiraderi İsa C.’nin bildiğini belirleyerek üçünü de gözaltına aldı.

İTİRAF ETTİ

Çekiç bu kez ifadesinde Fadime’yi öldürdüğünü itiraf etti. Gökhan Çekiç, “Canavarca hisle insan öldürmekten” tutuklanırken cinayeti bilip söylemeyen diğer iki kişi ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.