İstanbul'da 29 yıldır "ısrarlı takip" suçunu işleyen  F.V. isimli erkek, H.M. isimli kadına cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından fail, cinsel saldırının gerçekleştiği anların video kaydını H.M.'nin eşine gönderdi.

İstanbul'da 29 yıldır "ısrarlı takip" suçunu işleyen  F.V. isimli erkek, H.M. isimli kadını kaçırdı ve ardından cinsel saldırıya maruz bıraktı .Aynı zamanda 25 yıllık evli olan H.M., 18 yaşından beri aynı mahalleden tanıdığı F.V.'nin son olarak kocasına cinsel saldırı anının gerçekleştiği video kaydını göndermesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ZORLA ALIKOYDU

Sabah gazetesinin haberine göre; H.M., 18 yaşından bu yana aynı mahallede oturdukları F.V. tarafından sık sık taciz ve tehdide maruz bırakılıyordu. 29 yıl boyunca sözlü ve fiziksel tacizleri süren ve "ısrarlı takip" suçunu işleyen F.V. isimli erkek, geçtiğimiz aylarda iş yerinden evine giden H.M.'yi zorla alıkoyarak cinsel saldırıya maruz bıraktı.

TACİZ VE TEHDİDE DEVAM ETTİ

Tecavüz faili F.V., video ve resimler çektiğini kaydederek bunları H.M'nin eşine göndermekle tehdit etti. Korkarak eşine yaşadıklarını anlatamayan H.M., ancak F.V. tarafından rahatsız edildiğini söyleyebildi. Bir süre sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle ameliyata alınan H.M., tedavi sonrası telefonuna baktığında F.V.'nin 170 kez aradığını, cevap verilmeyince de elindeki videoları eşine gönderdiğini öğrendi. Eşinin durumu öğrenmesinin ardından karakola başvuran çift, cinsel saldırı faili erkek hakkında şikayetçi oldu.

28 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.  F.V., hakkında "Nitelikli Cinsel Saldırı", "Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" ve "Şantaj" suçlarından 28 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. F.V., ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.