Diyarbakır’da akrabası olan 5 erkeğin cinsel saldırısına maruz bırakılarak hamile kalan 21 yaşındaki G.A. şikayetçi olmasına rağmen hiçbirine dokunulmadı. Ölümle tehdit edilen G.A. sığınma evine yerleştirilirken, doğurduğu çocuk ise koruyucu aileye verildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Çukur Mahallesi’nde yaşayan 21 yaşındaki G.A.’nın yakın akrabası olan 5 erkek tarafından sistematik olarak nitelikli cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, babası engelli, annesi felçli olan G.A. 2019 yılında akrabaları olan A.D., M.A., İ.A., Ş.A. ve İ.A.’nın defalarca cinsel saldırıya uğradı.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’in haberine göre yaklaşık bir yıl boyunca 5 kişinin cinsel saldırısına  maruz bırakılan G.A., aynı kişilerce ölümle tehdit edildiği için yaşadıklarını kimseye anlatamadı. Bir süre sonra hamile kaldığını öğrenen genç kadın, Hani Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, kendisine ilk cinsel saldırıda bulunan kişi olan A.D. ile M.A., İ.A., Ş.A. ve İ.A. hakkında şikayetçi oldu.

SADECE BİRİNE DNA TESTİ YAPILDI

Savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında ise sadece A.D.’nin ifadesi alınıp, bebeğin babası olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapıldı.

KORUMA ALTINA ALINDI

Soruşturma ile birlikte ilçede olayın duyulması akabinde şüphelilerin aileleri arasında silahlı kavgalar yaşandı. Şikayetçi olduğu erkeklerin aileleri tarafından tehdit edilen G.A., can güvenliği olmadığı için koruma altına alındı. Doğurduğu bebeği ise koruyucu bir aileye teslim edildi. Yapılan DNA testi sonucunda bebeğin biyolojik babasının A.D. olmadığı ortaya çıktı. Fakat diğer şüphelilere test yapılmadı. Geçtiğimiz haftalarda annesini kaybeden G.A., vefatından önce annesini görmek üzere tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi’nde gitti. Burada şikayetçi olduğu şüphelilerden birinin babasıyla karşılaşan G.A.'ya "Konuşmayacaksın" denilerek, yine tehdit edildi. G.A., bunun üzerine Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

“O GÜNE AİT KAMERA KAYITLARI YOK” DENİLDİ

Savcılık yazdığı yazı ile hastaneden kamera kayıtlarını istedi. Ancak hastane yetkilileri o güne dair kamera kayıtlarının bulunmadığı yanıtı verdi. Bingöl Barosu’ndan atanan avukat ise, savcılığa vekaletname sunmadığı için dosyaya müdahil olmadı. G.A.'ya şikayetini geri çekmesi ve kendisine cinsel saldırıda bulunan erkeklerden biri ile evlendirilmesi yönünde baskı ve tehditlerde bulunulup, para teklif edildiği de öğrenildi.