Adana Valiliği, Adana Kadın Platformu'nun 8 Mart'ta yapmak istediği mitinge, Boğaziçi direnişi ve LGBTİ+lara dair yasaklama kararı ile izin verdi.

Adana Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart Pazartesi günü saat 16.30'da Uğur Mumcu Meydanı’nda yapmak istedikleri kadın mitingine Adana Valiliği tarafından izin verildi. Kadınlar, Kasım Gülek Köprüsü'nden başlayıp Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulacak yürüyüş sonrası meydanda yapacakları mitinge dair Adana Valiliği'ne geçen hafta izin başvurusunda bulundu. Valilik, LGBTİ+lar ve Boğaziçi direnişine dair yasaklama kararı alarak mitinge izin verdi. Bugün Adana İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, miting tertip komitesi üyelerini emniyete çağırarak, mitingde yasakları sıraladı.

"YASAK NE AYOL"

Tertip komitesi yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mitinge dair yapılan izin başvurunun kabul edildiğini ancak LGBT+lar ile Boğaziçi direnişine dair afiş, döviz, flama ve bayraklara izin verilmeyeceğinin aktarıldığını belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Adana Kadın Platformu olarak miting başvurusu için oluşturduğumuz tertip komitesi ile görüşen Emniyet Müdürlüğü, 'mitingin bildirildiği şekilde yapılmasında bir sıkıntı olmadığını ancak alana LGBTİ+’lar ile ilgili döviz, flama, afiş ve bayrakların alınmasının mümkün olmadığını' söyledi. Bu yasağın yasal dayanağını sorduğumuzda ise bize 'bu konunun toplumun genel ahlak anlayışına aykırılıklar içerdiği için toplumda bir hassasiyet bulunduğunu' ifade ettiler. Ayrıca 'LGBTİ meselesinin 8 Mart ile ilgisi olmadığı' da tarafımıza söylendi. Biz böyle bir yasağın asla kabul edilemeyeceğini, bunun meşru ya da yasal olmadığını dile getirdik. Ancak bize, 'biz sizi müzakere için çağırmadık, sadece bildirim yapıyoruz, alana bu şekilde hiçbir materyal alınmayacak' dediler. Ayrıca 'Boğaziçi meselesinin de 8 Mart ile ilgisi olmadığını, bu konudaki afiş ve pankartlara da izin verilmeyeceğini' beyan ettiler. Biz Adana Kadın Platformu olarak hiç bir meşru ve yasal dayanağı olmayan bu yasaklamayı asla kabul etmiyoruz. Mitingin içeriğinde nelerin yer alacağını, 8 Mart’ın hangi konuları kapsadığını belirlemek, Emniyet Müdürlüğünün değil Miting Tertip Komitesi olarak bizim kararımızdır. LGBTİ+’lar vardır, var olacaktır. Hetero-patriyarkaya karşı mücadelemiz her yerde her zaman, bu 8 Mart’ta da sonra da sürecektir. Bizler homofobiye, transfobiye karşı söylemlerden, politikalardan bıktık usandık ve tüm bunlarla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Gökkuşağının renkleri her yerde! Ayrıca yasak ne ayol."