İngiltere Premier Lig'de Manchester City'nin Arjantinli yıldızı Agureo kadın hakeme yaptığı el hareketi ile gündem oldu.

Manchester City ile Arsenal’in karşı karşıya geldiği maçta maçın yan hakemi Sian Massey Ellis’in taç atışını Arsenal’e vermesinin ardından Aguero’nun elini Ellis’in omzuna koyarak pozisyona itiraz etmesi tepkiyle karşılandı.

GUARDİOLA OYUNCUSUNU SAVUNDU

Cumhuriyet'in haberine göre Aguero’nun bu hareketinin ardından Arjantinli oyuncunun elini iten Ellis, sonrasında karşılaşmaya devam etti. Kuraları gereği bu müdahelesi sonrasında sarı kart ile cezalandırılması gereken Aguero, kart görmedi. Maç sonunda basın mensuplarından bu olay hatırlatılarak görüşü sorulan Pep Guardiola; ‘’ Saçmalamayın, Aguero hayatımda tanıştığım en iyi insanlardan birisi. ‘’ yorumunu yaptı ve oyuncusunu savundu.

SPOR BASININDA TEPKİ

İngiliz Daily Mirror gazetesinin yazarlarından Darren Lewis, bugünkü köşesinde; "Kurallar herhangi bir oyuncunun hakemlere müdahalesinde sarı kart ya da kırmızı kart görmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak bu kural uygulanmadı. Sosyal medyada birçok farklı yorum yapılıyor fakat hakeme müdahalesi kesinlikle yanlış. Onun ne kadar iyi bir adam olduğunu söylemek yeterli değil" yorumunda bulundu.

YAŞANAN İLK OLAY DEĞİL

Uzun yıllardır Premier Lig’de görev yapan ve birçok uluslararası organizasyonda görev alan Ellis, daha önce de cinsiyetçi söylemlere maruz kalmıştı. 2011 yılında Premier Lig’de oynanan Liverpool-Wolherhampton maçının sonrasında ligin yayıncısı Sky Sports’da yorumculuk yapan Andy Gray ve program sunan Richard Keys, Ellis hakkında cinsiyetçi yorumlarda bulunmuştu. Sonrasında Sky Sports’dan yapılan açıklamada Gray ve Keys’in kovuldukları açıklanmıştı.