Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 Ağustos ayı raporunu yayınladı.Buna göre geçen ay en az 27 kadın erkeklerce öldürülürken 23 kadın şüpheli şekilde ölü olarak bulundu. Rapora göre kadınlar en fazla evli olduğu erkekler tarafından evlerinde ya da sokak ortasında öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2020 Ağustos ayı raporunu yayınladı.Buna göre geçen ay en az 27 kadın erkeklerce öldürülürken 23 kadın şüpheli şekilde ölü olarak bulundu. Rapora göre öldürülen 27 kadından 16’sının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 4’ü ekonomik bahaneyle, 7’si de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

"16 KADININ HANGİ BAHANE İLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLEMEDİ"

Kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yayınlanan raporda, "16 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ağustos ayında öldürülen 27 kadının 8’i evli olduğu erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 4’ü tanıdık, 2’si akraba, 1’i baba, 1’i kardeş ve 1’i de oğlu tarafından öldürülmüştür.

KADINLAR EN ÇOK EVLERİNDE VE SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların 15’i evinde, 5’i sokak ortasında, 3’ü arazide, 1’i arabada, 1’i işyerinde, 1’i diğer bir kamusal alanda öldürülmüştür. 1 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 56’sı evlerinde, yüzde 19’u sokakta öldürüldü.

Raporun tamamına ulaşılabilir.