Akit TV'de yayınlanan bir programda konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, "12-17 yaş arası çocuk doğurmak için en ideal yaş. O yaştaki biri süper kadındır" dedi.

Akit TV'de yayınlanan bir programda konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven çocuk istismarını savundu.

SÜPER KADIN BENZETMESİ

Çocuk yaşta evliliği savunan Akit TV, Türkiye'de sosyal medyanın gündemine düşen bir programa daha imza attı. "Kadın erkek rolleri" konulu programa konuk olarak davet edilen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, "18 yaş öncesi bir kadının en iyi olduğu dönemdir. O döneme süper kadınlık dönemi bile diyebiliriz. 12-17 yaş aralığı kadının en verimli olduğu dönemdir ve bu dönemde çocuk doğurması gerekir" dedi.

OKUL SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Aydın Üniversitesi, Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Üniversiteden yapılan açıklamada "Prof.Dr Kutluk Özgüven katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

ZEMİN YOKLANIYOR

AKP'nin Meclis'e sunmak için sürekli zemin yokladığı çocuk yaşta evliliği yasalaştıran kanun teklifi, hükümete yakın medya kuruluşlarında açıkça savunuluyor. Henüz bir ay önce devletin resmi ajansı AA, erken yaşta evliliği meşrulaştıran bir haber hazırlamıştı. AA'nın yanı sıra Sabah yazarı Hilal Kaplan "Cinsel istismarcı iftirasına uğrayan aileler" yazısında tasarıyı savunmuş ve muhalefete "Gölge etmeyin" demişti.

KAMUOYU TEPKİLİ

Özellikle bir ay önce yapılan yargı paketi sırasında yeniden gündeme getirilen çocuk yaşta evliliği meşrulaştıran ve kamuoyunda istismar yasası olarak bilinen düşünce, AKP çevresi tarafından bir hedef olarak belirleniyor. STK'lar, Kadın örgütleri ve muhalif partiler ise bu düşüncenin yasalaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor. Yargı reformu tartışmaları sırasında ortaya atılan istismar yasası iddiaları bir anda tüm demokratik kitle örgütlerinin açıklama yapmasına yol açmıştı. Toplam 156 kadın örgütü, yapılacak olan düzenlemede yer alacağı iddia edilen bu teklife karşı açıklama yapmıştı .

DAHA ÖNCE DE DENENDİ

AKP'nin çocuk yaşta evlilik dayatması yeni değil. Hükümet daha önce çok defa konuyu gündeme getirmiş, istismar nedeniyle tutuklu olan erkekleri mağdur olarak göstermişti. 2016 yılında yapılması planlanan değişiklikle istismarın yasalaşması planlanmış fakat günler süren eylemler sonucu geri adım atılmıştı. Dönemin Adelet Bakanı Bekir Bozdağ, "Halk yanlış düşünse de halka rağmen bir iş yapmayacağız ve geri adım atacağız" diyerek yasayı geri çekmek zorunda kaldıklarını belirtmişti.