AKP'ye yakın Akit Gazetesi'nin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, bugün ki köşe yazısında Katil Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin'i gündemine aldı. Karahasanoğlu Pınar Gültekin cinayeti üzerinden Atatürk'ü hedef aldı.

Karahasanoğlu, köşe yazısında Pınar Gültekin cinayetinin sebebinin “çağdaş yaşam” olduğunu ileri sürerek şunları söyledi: 27 yaşındaki genç bir kız.. Üniversite okuyan bir kız.. Boğularak öldürülüyor.. Yetmiyor..Yakınlarının, bakıp da belki hayallerinde “son görüntüsü” olarak donduracakları bir hatıra da olmamasına sebeb olacak şekilde cesedi çöp variline konulup yakılıyor.. Bir de üzerine beton dökülüyor.. Haydi bakalım, çağdaş bir kafanın bakış açısı ile bu olayı çözün.. Nasıl çözebilecek iseniz.. “Evlilerin de başkaları ile birlikte olma özgürlüğü ve hakkı vardır” diyorsanız.. “Zina suç olmamalı, sadece eşe boşanma davası açmak için bir gerekçe olabilir” diyorsanız.. “İş arkadaşlığı, mahalle arkadaşlığı, üniversite arkadaşlığı” ve diğer bahanelerle, gözümüz gibi korumamız gereken evlilik kurumunu baltalayıp, insanları evlilik dışı ilişkilerine toplum olarak itekliyorsak.. Buyrun, bu cinayetleri nasıl önleyebilecek isek, söyleyin de önleyelim.. Bir çözüm getirin.. Siz ne istediniz ise, yapıldı..

"İŞTE SİZE M.KEMAL'İ İDOL KABUL EDEN BİR ERKEK"

Karahasanoğlu, yazısına şöyle devam etti: “Mustafa Kemal’in getirdiği çağdaş hayat koşulları sağlanmalı” dediniz.. İşte size, M. Kemal’i “idol” olarak kabul eden bir erkek.. “Kız erkek ilişkilerini, birbirlerini gördüklerinde öcü görmüş gibi tavır alma psikolojisinden kurtararak düzenlemeliyiz” dediniz.. Tam sizin istediğiniz gibi bir erkek profilini karşımızda görüyoruz.. “Bu AK Parti var ya, bu Ak Parti. Ellerinden gelse, bütün eğlence merkezlerini kapatacak..” algısı oluşturdunuz.. İşte size, eğlence merkezlerinin hiçbir kayıtla sınırlı olmaksızın açık olması gerektiğini sosyal medya hesaplarında dillendiren bir erkek tiplemesi.. “Evli olanların, gezmeye-dolaşmaya hakları yok mu? Onlar da eşleri dışında insanlarla gezmeye hakları vardır” diyordunuz.. Buyrun.. Tam da sizin istediğiniz türden bir erkek kimliği.. Geziyor.. Dolaşıyor… Kafasına esince, boğup öldürüyor.. Yakıyor.. Üzerine bir de beton döküyor.. Ha atlamadan söyleyelim.. Evli erkeğin yakınları da, “suç”u öldürülen kızda buluyor.. “Aslan”larında hiçbir kusur yokmuş!..