Esra Albayrak ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocukları hakkında hakaret içerikli sosyal medya paylaşımı yapanlara yönelik operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı.

Esra Albayrak ve yeni doğan çocuğu hakkında hakaret içerikli paylaşım yapanlar, Mersin ve İstanbul'da gözaltına alındı.

"ŞEYTANLAŞMIŞLAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Berat Albayrak ve Esra Albayrak'ın yeni doğan çocukları üzerinden hakaret içerikli paylaşım yapan kişilerin gözaltına alındığını duyurdu. Soylu, "Aile, anne, eş, çocuk duygusundan yoksun şeytanlaşmışlar, sabaha kadar savcı ve polisler marifetiyle gözaltına alındı. Sosyal medya hesaplarının bir bölümünün yurt dışından ve FETÖ'cü olması yine tespitimiz. Söz, çocuklara böyle kirli bir dünya bırakmayacağız" açıklamasını yaptı.

EMNİYET: 19 HESAPTAN 11'İ GÖZALTINDA

Emniyet'ten yapılan açıklamada ise, "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın şahsına ve ailesine yönelik olarak 30.06.2020 tarihi itibariyle sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaparak kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik yapılan çalışmalarda, tespit edilen 19 hesap yöneticisi içerisinden 11 şahsın yakalanarak gözaltına alınmaları sağlandı. Söz konusu şahıslar hakkında adli tahkikat devam etmektedir" denildi.