Ankara'da 4 Haziran'da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır'ın, birlikte olduğu Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Aleyna Çakır isimli genç kadının intihar ettiği söylenmişti. Sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından paylaşılan bir video ile Çakır'ın erkek şiddeti sonucu ölmüş olabileceği şüpheleri güçlendi.

DARP EDEREK BAYILTTI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Aleyna Çakır'ın 4 Haziran günü Ankara'da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Çakır'ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Dünden bu yana sosyal medyada Ümitcan Uygun'a ait olduğu anlaşılan videolar ile birlikte bu şüphe giderek belirginlik kazandı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, "Öyle yapılmaz böyle yapılır" diyor.

DEFALARCA ŞİKAYET ETMİŞ YARDIM İSTEMİŞ

Görüntüler sosyal medyada infial yaratırken, Aleyna Çakır'ın arkadaşlarına gönderdiği ses kaydı da cinayet şüphesini güçlendirdi. Ses kayıtlarında Ümitcan Uygun tarafından şiddete maruz bırakılan Çakır, arkadaşlarından yardım isterken duyuluyor. Ayrıca arkadaşları Aleyna Çakır'ın Ümitcan Uygun'u defalarca savcılığa şikayet ettiğini fakat herhangi bir işlem yapılmadığını da sosyal medyada dile getirdi.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI ÜYESİ

Ümitcan Uygun'un hakkındaki şikayetlere rağmen herhangi bir işleme tabi olmadan hayatına devam etmesi ve Aleyna Çakır'ı şiddete maruz bırakması, Uygun'un bazı çevreler tarafından kollandığı sorularını da beraberinde getirdi. Uygun'un sosyal medya paylaşımları ve fotoğraflarına bakıldığında se koyu bir Ülkücü ve MHP üyesi olduğu anlaşılıyor. Yurttaşar, sosyal medya paylaşımlarında iktidar bloğuna yakın duran kişilerin yaptıkları suçlardan hızlıca sıyrıldıklarını hatırlatarak Uygun için aynı senaryonun işlememesini talep etti.

ALEYNA ÇAKIR TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE AMA EMNİYETTEN AÇIKLAMA YOK

Ümitcan Uygun'un kendisi tarafından paylaşılan darp görüntüleri ve sonrasında gelişen tepkiler üzerine Twitter'da #aleynaçakır etiketi Türkiye Gündemi'nde ilk sıralarda yer aldı. Binlerce yurttaş şüpheli ölümü üzerine gidilmesini talep etti. Ancak Emniyet'ten herhangi bir açıklama gelmediği gibi Ükücü Ümitcan Uygun'dan da haber alınamıyor. Uygun, Çakır'ın Kırşehir'de düzenlenen cenaze törenine de katılmayarak dikkatleri üzerine çekmişti.