Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne dair yürütülen soruşturmada baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, Instagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında "Ben ayakta durduğum sürece siz kudurun, kafayı bozun" dedi.

Ankara’da, Aleyna Çakır’ın 4 Haziran günü şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin açılan soruşturmada Çakır’ın yaşamını yitirdiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin baş şüpheli Ümit Can Uygun olduğu netleşmişti.

"KUDURUN, KAFAYI BOZUN"

Çakır'ın şüpheli ölümünde "baş şüpheli" konumunda olan Uygun, Instagram hesabı üzerinden bir canlı yayın yaptı. Uygun, kendisi hakkında konuşanlara, "Ben ayakta durduğum sürece siz kudurun, kafayı bozun" ifadelerini kullandı. Uygun'un amcasını da yayına çağırdığı anlar kameraya yansıdı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, eski sevgilisi Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Aleyna Çakır’a eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır’ın komşusunun Müge Anlı’ya gönderdiği kayıtta Çakır’ın yardım “İstemiyorum, yeter artık git” diyerek haykırdığı kaydedildi. Daha önce sistematik şiddete maruz kalan ve ölümle tehdit edilen Çakır, bu olaydan sonra 17 Nisan’da Ümit Can Uygun ve arkadaşı Enes Ö.’den şikayetçi olmuştu.