"Kadınlar futbolda olmamalı, futbol ataerkil bir oyun" diyen Bein Sports sunucusu Melih Şendil’in sözlerine tepki yağdı. Spor kamuoyunda bulunan hemen herkes Şendil'e tepki gösterirken Bein Spors da yaptığı yazılı açıklama ile Şendil'i sözleri nedeniyle kınadı.

Şendil'e bir tepki de Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, “Bu görüş son derece mantıksız, ilkel ve çağ dışı" dedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1292044458242998272

"BU ÇAĞ DIŞI DÜŞÜNCELERDEN ACİLEN KURTULMAMIZ LAZIM"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sabah gazetesi Günaydın'dan Funda Karayel'e konuştu. Yıldırım, "Kadından futbolcu, basketbolcu olur mu?" tartışmasıyla ilgili şunları söyledi: "Kadınların futbol oynamayacağına, futbolun erkek oyunu olduğuna dair görüş son derece mantıksız, ilkel ve çağ dışı. Bu dilden, bu çağ dışı düşüncelerden acilen kurtulmamız gerekiyor. Kadın-erkek, sadece sözde değil; toplumun her kademesinde uygulamalı olarak eşit olmak zorunda. Bunu konuşuyor olmak bile esasında çok talihsiz. Sonraki nesiller için bu durum utanç meselesi olarak anılacak belki de.

"KADIN SPORCULAR DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE ÇOK BAŞARILI OLUYOR"

Kadınların futbol oynayıp oynayamadığını öğrenmek istiyorlarsa; Amerika'yı, Norveç'i, Almanya'yı, İngiltere'yi, Güney Kore'yi, Fransa'yı, Hollanda'yı, Japonya'yı takip etsinler. Son derece zevkli maçlar, turnuvalar yapılıyor. Güney Afrika'nın sol açığını izlesinler mesela. Avrupa'da birçok büyük takımın, kadın futbol takımı var ve çok geniş bir takipçi tabanları var. Sporun içerisinde yer alan tüm paydaşların, kadınlarımızın sporun her branşında profesyonel düzeyde yer alabilmesi adına hem demeçleriyle hem de çalışmalarıyla katkı sağlaması gerekiyor."