Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi tehditlere tepki çığ gibi büyüdü. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da Başak Demirtaş'a destek verdi. Başak Demirtaş, destek verenlere teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, cinsiyetçi saldırıya uğrayan Başak Demirtaş’ı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

BAŞAK DEMİRTAŞ'A BİNLERCE DESTEK MESAJI VERİLDİ

Vedat Muti hesabını kullanan bir kişi Twitter üzerinden Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımlarda bulunmuştu. AK Parti’nin ‘sosyal medyada etik kurallara uyuyorum’ anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açılmış ve burada binlerce paylaşım yapılmıştı.

MUTİ'NİN GÖZALTINA ALINDIĞI BELİRTİLDİ

Daha sonra Vedat Muti hesabını kullanan kişi gözaltına alındığı açıklanmıştı. Selvi Kılıçdaroğlu en son eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyununu izlemeye gitmişti.

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN DESTEK MESAJLARINA CEVAP

"Sosyal medyada dayanışma paylaşımı yapan, dünyanın her yerinden beni arayan, mesaj gönderen herkese çok teşekkür ediyorum." https://twitter.com/Basak__Demirtas/status/1272238723120402433?s=20