Sosyal medyada Başak Demişrtaş'a cinsel saldırı tehdidinde bulunan kişinin gözaltına alınmasının ardından, aynı kişinin üvey amcası da gözaltına alındı. Gözaltındaki kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

“Vedat Muti7” kullanıcı isimli bir şahıs, Twitter’da, HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı hedef alan cinsiyetçi ve cinsel saldırı içeren ifadeler kullandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Başak Demirtaş hakkında cinsiyetçi ifadeler ve cinsel saldırı tehdidinde bulunan şahıs hakkında gözaltı kararı verdi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilmiş ardından da V.Y. isimli erkek gözaltına alınmıştı.

V.Y.'NİN ÜVEY AMCASI DA GÖZALTINA ALINDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhine yapılan Twitter paylaşımına dair açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir." ifadesine yer verildi. Kimliği tespit edilen V.Y. polis ekiplerince gözaltına alındı. Başsavcılığın konuyla ilgili soruşturmayı genişletmesi üzerine V.Y'nin üvey amcası V.M. de yakalandı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

GELİŞME:

https://dokuz8haber.net/toplumsalcinsiyet/basak-demirtasa-cinsel-saldiri-tehdidinde-bulunan-erkek-serbest-birakildi/