Başak Demirtaş’a cinsel saldırı tehdidinde bulunan ve ardından tutuklanan Vedat M. isimli erkeğin tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ve cezasının ev hapsine çevrildiği ortaya çıktı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medyadan Başak Demirtaş’a yönelik cinsel saldırı tehdidinde bulunulmasına ilişkin gözaltına alınan Vedat M. 16 Haziran’da Sakarya’da tutuklanmış, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan V.Y. ise serbest bırakılmıştı. Gazete Duvar’dan Deniz Tekin'in haberine göre, çıkarıldığı Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan Vedat M.’nin de tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

CEZAEVİNDE DEĞİL, EV HAPSİNDE TUTULACAK

Vedat M.’nin avukatının tutuklama kararına karşı yaptığı itirazı inceleyen Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, tahliyesine karar vererek, hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Karar ile birlikte tahliye olan Vedat M. ev hapsinde kalacak.

CİNSEL SALDIRI TEHDİDİNE SAVUNMA: MANEVİ DUYGULAR

Şüpheli Vedat M’nin avukatı ise savunmasında özetle müvekkilinin paylaşımının maksadını aştığını ancak hiçbir siyasi partiyi hedef almadığını ileri sürerek, “Tamamen o anda şehitler ile ilgili şehitler ile alakalı hakaret içerikli sözleri görmesi üzerine manevi duyguları kabardığından böyle bir paylaşımda bulunmuştur” iddiasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

“Vedat Muti7” kullanıcı isimli bir şahıs, Twitter’da, HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı hedef alan cinsiyetçi ve cinsel saldırı içeren ifadeler kullandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Başak Demirtaş hakkında cinsiyetçi ifadeler ve cinsel saldırı tehdidinde bulunan şahıs hakkında gözaltı kararı verdi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtilmiş ardından da V.Y. isimli erkek gözaltına alınmıştı. V.Y’nin üvey amcası V.M. de yakalanarak gözaltına alınmıştı.